Tulin ilmeisesti jo aikaisemmin maininneeksikin, että jossakin vaiheessa on saranarannekorua luvassa. Koru ehti makoilla pitkan tovin koulun vitriinissä ennen kuin sain sen kuvattua. Viime viikolla otin itseäni niskasta kiinni ja ruinasin sen kuvaamisen ajaksi pois vitriinistä. Ikävä kyllä tämä on yksi niistä koruista jotka jäävät kesän ajaksi koululle pölyyntymään.

Saranarannekorussa teemana oli jäätyminen ja se toimittaa soveltavan työn virkaa sekä kalvosinnappien saranamekanismille, että kotelolukolle. Korussa päätin yhdistää röpöliäiseksi skrympattua ja sileää pintaa vierekkäin. Kuvioita sahatessani päätin hieman helpottaa työtä, joten liimasin skrympatun ja sileän levyn yhteen puuliimalla sahaamisen ajaksi. Liimaaminen helpotti työtä aika tavalla, kun sai molemmat puoliskot sahattua kerralla ja sahauslinja oli suoraan yhteensopiva juottamista ajatellen. Kaikki palat on kuitenkin tehty yksitellen ja soviteltu toisiinsa, joten en kaivannut enää yhtään lisää yhteensovittelua. Ensin kuva luonnon helmassa napattuna.

1604580.jpg

925 hopeaa

Ja sitten avattuna työpöydällä.

1604582.jpg

ja vielä kuva lukon puolelta

1604581.jpg

Ja sitten vielä tuo otsikossa mainitsemani nappikauppaosio perään, sillä se sivuaa aihetta. Kaveri halusi liiviinsä hieman erilaiset metallinapit, joten ei muuta kuin tekemään. Napit tein skrymppaamalla messinkilevystä. Eli ensin skrymppasin levyä, josta sitten löin prikkaleikkurilla pyöreitä lätkiä. Lätkiin poralla pari reikää, lopuksi reunojen pyöristely ja patinointi. Työläin vaihe oli levyn skrymppaaminen, tuli todettua, että hopea skrymppaantuu paljon helpommin ja nopeammin kuin messinki. Lisäksi piti olla tarkkana ettei päästänyt levyä liian kuumaksi, muuten tuli sinkkihöyryt suoraan naamalle.

1604578.jpg

Jotta tälläinen setti.

-Hämis-