No niin työharjoittelu on tältä erää takanapäin ja pari kuvaakin ehdin jo nappaamaan kuten aikaisemmin uhkasin.

Ensiksi se hiukan isompi kouluprojekti josta mainitsin. Projektin kulku oli kutakuinkin seuraavanlainen: Luokasta arvottiin jokaiselle asiakas joka "tilasi" korun ja antoi kriteerit jonka mukaan se suunniteltiin ja toteutettiin. Korun tilaaja tai tekijä ei kuitenkaan saa lunastettua korua itselleen vaan se jää koululle "muistoksi". Osaltani tilaus kuului, kutakuinkin, kaulakoru jossa on köynnösmäinen ilmava rakenne, ei fligraani, ei liian raskas, siinä pitäisi olla medaljonki tms. jossa puu, ajattele marjoja...

Muutaman kokeilun jälkeen päädyin seuraavanlaiseen kokonaisuuteen: Takaosaan loop in loop ketjua, joutsenlukko kaksinkertaisesta langasta. Eteen "sepänspiraalit" joiden päissä pienet koristekieputukset kierretystä langasta. Seuraavana tulee pari hematiittihelmeä hopeakupilla varustettuna (kuvaamassa niitä marjoja Hymy) Vielä Yksi iso spiraali poikittain ja kaksi pienempää toisiinsa juotettuna, niin että muodostavat kolmion. Komeuden kruunaa medaljonki jossa on "kuunsirpissä" hieman pelkistetty kelttityylinen elämänpuu ja kolme kirkasta kiveä tähti-istutuksella (istutuksia ei kannata katsoa kovin tarkasti sillä ovat ihan ensimmäiset tähti-istutkset joita olen kokeillut). Medaljongin lukkoa en yrityksistä huolimatta saanut muhdutettua sisäpuolelle, sillä paksuus suunnassa ei sisällä ole tilaa kuin pari milliä, Joten lopulta jouduin antamaan periksi ja tekemään lukon ulkopuolelle.  Tätä ei yksinkertaisesti voinut jättää patinoimatta.

925-hopeaa, hematiitti helmiä ja 3 zirkoniaa

Edit: pari lähikuvaa mukaan

Ja toisena filigraaniriipus joka on ollut odottamassa arviointia jo yli 4 kuukautta...  Vaikka filigraanilangat voi tehdä myös kierrepakalla, teimme harjoitustyössä langan kiertämällä neliölankaa korkkiruuville. Ensiksimainittu tapa olisi huomattavasti nopeampi, mutta oppi on aina oppia. Ja parasta oppia on kantapään kautta hankittu, jos kuvio on joistakin kohdista liian pientä alkaa aikaa tuhraantumaan vähän liiankin kanssa. Mutta yhtä kaikki lopputulos näyttää tältä.

925-hopeaa, kivet spektroliittiä

Lisää seuraavalla kerralla, mutta nyt nukkumaan.

-Hämis-