Nämäkin ovat hieman vanhempia, mutta kummittelevat mielessä kuitenkin. Vaikkei ehkä aivan ensi silmäykseltä uskoisi, niin jälkimmäinen korvispari on ensimmäisen "poikanen".  Kyse on siis kouluaikaisesta harjoitustyöstä, tehtävänä oli valmistaa korvakorut joissa raeistutus. Mieleeni oli jäänyt pyörimään joltakin ulkomaiselta tatuointisivustolta lintuaihe, jota aloin muokkaamaan koruna toimivaksi. Linnut koostuvat kahdesta päällekkäisestä toisiinsa juotetusta hopealevystä. Sahasin päälemmäiset levyt aukkoineen valmiiksi ja juotin alemmaisiin levyihin. Alemmaiset levyt sahasin vasta juottamisen jälkeen, joten laiskuuteen taipuvaisena ihmisenä säästyin kohdistamiselta. Ai niin se raeistutus oli tulossa lintujen silmiin, mutta opettaja ilmoitti, että haluaa harjoitustyöhön kotelomaisen rakenteen joten homma alkoi harjoitustyön suhteen alusta. Lintuihin en sitten enää kiviä istuttanut, vaan tein loppukiillotuksen ja patinoin kevyesti.

925-hopeaa

No jos pyydetään onttoa kotelomaista rakennetta, niin onttoa myös tehdään, vaikkei sitä kuulemma aivan niin kirjaimellisesti olisi tarvinnut ottaa. Päätin nimittäin tehdä ontot soikeat hopeahelmet. Helmet on tehty neljästä osasta ilman juotoksia. Aluksi on pakotettu kaksi puolipalloa ohuesta levystä joiden väliin on tehty paksummasta materiaalista "sormus" kiviä varten. sormuksen reunoissa on soviteurat puolipalloille ja koko helmi on koottu kivien istuttamisen jälkeen niittaamalla hopeaputki helmen läpi. Helmen olisi voinut koota juottamallakin, mutta halusin kokeilla tuota putkella niitaamista. Korvakorukoukkuihin kiinnittämistä varten tein korupiikin jonkatyönsin putkesta läpi, käänsin lenkit päähän ja kiinnitin koukkuihin.  

925-hopeaa, kivet: kuutiollisia zirkonioita        (vapaana)

Kaikesta onttoudesta huolimatta painoa palluroille kertyi sen verran etteivä ole mitkään arkikorvikset, paitsi jos haluaa venyttää korvalehtiään.

-Hämis-