Ruuhkanpurkutalkoot jatkuu. Jotain uudempaa ja  jotain vanhempaa olisi tällä kerralla tarjolla.

ensimmäinen on keski-ikäinen eli viimeinen mitä valmistui ennen päättötyötä. periaatteessa tämä on samaa sarjaa kuin edellisen postauksen ontot korvikset sillä erolla, että on kooltaan pienempi ja malliltaan pyöreä. Pientä sovitusharjoitusta piti vielä päästä tekemään ennen tositoimeen tarttumista. Tässä vaiheessa yöt olivat kuluneet pikkutunneille asti suunnittelun merkeissä eikä vireystaso enää iltapäivällä ollut parhaimmillaan... muistona edelleen osittain tunnoton peukalo, pitäähän se kaivertimen terävyys varmistaa.

925-hopeaa kuutiollisia zirkonioita (vapaana)

Toisena tilaustyö, vanhaa kisu ja kuu teemaa, tulin siihen tulokseen että kuu toimii paremmin sileällä pinnalla kuin takokuviolla.

925-hopeaa

Seuravaksi hieman tavoista poiketen pronssiriipus. Tämän tein jo aikaisemmin tilaustyönä työkaverille. Viikinkiriipus on tilaajan itsensä suunnittelema. Siinä mielessä antoisa työ että pääsi kerrankin käyttämään korun teossa hieman järeämpiä työkaluja, kuten rälläkkää ja nauhahiomakonetta, kun ei tarvinnut aivan niin tarkkaan huolehtia materiaaleista. Sellainen pronssiseos että patinointi haastoi ihan kunnolla, jouduin lopulta turvautumaan kevytkuparointiin jotta sain patinan tarttumaan. Riimut on hakattu pikipadassa punsselilla.

(teollisuus)pronssia

Seuraava on ollut pitkään kuvaamatta, tai itseasiassa se on tullut kuvattua montakin kertaa, mutta kuvat ovat aina epäonnistuneet. Kyseessä on koulussa tehty harjoitustyö jossa kiillotetussa kupissa on keskellä kivi kruunuistukassa. kivi ja istukka heijastuvat kupin pinnasta. Ja koska tähän työhön ei kuulunut lainkaan suunnittelua vaan edessä oli valmiit piirrustukset, rohkenen kehua myös ideaa joka on mielestäni nero.

925-hopeaa, synteettinen alexandriitti (vapaana)

Ja kun kerran alkuun päästiin, niin vielä yksi. Edelleen itselleni on yksi ylitse muiden, siitä ei pääse yli eikä ympäri aina välillä on vaan ihan pakko tehdä yksi hämppy lisää ;) Kuvakulma olisi voinut olla kokonaisuutta ajatellen parempi, mutta halusin tuon kiven pinnassa olevan valoilmiön mukaan kuvaan. Kivi on synteettinen tähtisafiiri ja tuo 6-sakarainen tähti liukuu kivenpinnalla kiveä käännettäessä. Myönnettäköön että salaman pistemäinen valo hieman ylikorostaa tähden selkeyttä.

925-hopeaa, synteettinen tähtisafiiri

-Hämis-