On kyllä ollut sellaiset ilmat että koneen vieressä istuminen ei ole pariin viikkoon pahemmin maistunut.

 Tässä kuitenkin Hieman vaihteeksi aikaansaannoksia.

Ihan ensimmäiseksi pari kokeilua, eli hopeisia plektroja. Jossakin päin nettiä tuli vastaan  plektrasta tehty koru. Tuumin, että jos plektroista tehdään koruja niin kai minäkin voin tehdä plektran hopeasta, joten tuumasta toimeen. Vasemman puoleiseen kokeilin samalla kuvion sovittamista keskelle. Kuvio on sahattu jonka jälkeen on kaiverrettu hieman lisää muotoa, jotta kuviosta tuli kolmeulotteinen. Koska kuvion ylitykset ja alitukset on kaiverrettu molemmin puolin ja kaiken lisäksi melko syvään tämä ei olisi jatkuvassa soittokäytössä kovin pitkäikäinen ratkaisu. Oikeanpuoleinen taas on enemmänkin soittoplektra pinta on matattu karheammaksi jotta plektrasta saisi soittaessatukevamman otteen, ainoastaan kärki ja reunat on kiillotettu. Plektra on riipuslenkissään kiinni pienellä rengaslukolla jottei ketjua tai nyöriä tarvitse irroittaa kaulasta kun alkaa soittelemaan. Hopeaplekulla tulee ihan mielenkiintoinen soundi, mutta vaatii ainakin tälläiseltä 0,8mm nylonplektraan tottuneelta sunnuntai rämpyttelijältä hieman totuttelua jäykkyytensä vuoksi

925-hopeaa

Ja musiikilla jatketaan. Julkaisin aikaisemmin kuvan plektrakoteloriipuksesta ja pari on tullut tehtyä tilaustyönäkin, kuvio asiakkaan toiveiden pohjalta. Alkuperäiseen nähden tein hieman kehitystyötä, itse kotelo on plektran paksuussuunnassa hieman väljempi ja kotelon taka puolelle lisäsin pienen hopeasta taivutetun jousen pitämään plektraa paikoillaan. Tämä siksi että plektra olisi hieman helpompi ottaa kotelosta ja koteloa voi käyttää myös pykälää ohuemman plekun kanssa.

Ensimmäisessä samainen elämänpuukuvio hieman muokattuna, mitä olen kerran käyttänyt aiemmin  medaljonkissa, tällä kerralla tosin tuli tehtyä "pari" tuntia töitä myös käsikaivertimen kanssa jotta pintaan tulisi hieman kolmiulotteisuutta. Kuviossa on aavistus patinointia ja kevyt mattaus jotta se erottuisi paremmin taustastaan.

925-hopeaa

Samariipus, plektra sisällä

Toinen kotelo on teemaltaan hengellinen, kuvio on toteutettu puhtaasta sahaamalla aukkokuviona. Aiemmin mainitsemani hopeajousi näkyy ristin keskellä.

925-hopeaa

Ja jälkimmäistä koteloa käytän samalla aasinsiltana rippiristeihin. Ensimmäisen tein tilaustyönä jo viimekesänä, mutta hukkasin kuvat pitkäksi aikaa kovalevylle aivan väärään kansioon.

925-hopeaa, kivi: hematiitti

Toinen on tehty samalla mallilla mutta hieman pienempänä, ohuempana ja kevyempänä. Edit: kuva oli sen verran heikko esitys, että oli ihan pakko kuvailla uudestaan

925-hopeaa kivi: synteettinen rubiini

eiköhän niitä tässä taas yhdelle illalle...

-Hämis-