Vaihteeksi pikainen postaus. Kun koulussa riipukset oli tehty, tuli sormusten vuoro ja käytäntö oli sama, eli ensin harjoitustyö ja sitten sovellus.

Harjoitustyönä piti tehdä sileä, leveä sormus jossa 9mm pyöröhiottu kivi.

962026.jpg

925-hopeaa, pyöröhiottu tiikerinsilmä

Omaan sovellukseen oli vapaammat kädet, pyöröhiottu kivi piti kuitenkin sormuksessa olla ;) Kiven kanssa päädyin aikapaljon pienempään (4mm). Pinnan kuvioin samalla tyylillä kuin Aaltosormuksessa, mutta jyrsitty kuvio kiertää koko sormuksen alaosan, loppusilauksena patinointi. Kunnollista kuvaa en vaan saanut otettua perästäkään, lopputulos ei ole aivan niin tumma miltä kuvassa näyttää, eikä kivikään ihan musta ole...

1084320.jpg

925-hopeaa pyöröhiottu savukvartsi

Lopuksi vielä ylimääräinen sormus. Tämän kanssa ideni oli lähinnä kokeilla kiven muokkaamista. Kivi oli alunperin tasoon hiottu ja suorareunainen, eikä oikein soveltunut istutettavaksi umpisarjaan. Muotoilin kiveä uudelleen timanttiviilalla, reunoihin hieman kartiomaisuutta ja pintaan aavistus kaarevuutta. muotoilun jälkeen silottelua erikarkeuksisilla hiomapapereilla ja lopuksi kiillotus tinatuhkalla. Itse sormus rakentui kiven ympärille. Halusin pitää kiven mahdollisimman matalana joten juotin  istukan rungon väliin.

962023.jpg

925-hopeaa ja spektroliitti.

-Hämis-