Fasessa olikin jo pieni juttu, tänne koitan nyt kolmatta kertaa parikertaa hukkunut kokonaan. Lyhyessä yksinkertaisuudessaan lähtötilanne oli seuraavanlainen. Sain tilauksen lahjaksi solmiopidikkeestä kitarariipuksella, mallina kuva lahjansaajan omasta kitarasta. pienen tutkailun jälkeen päädyin lopputulokseen että kyseessä on Fender Telecaster varustettuna hieman perinteisestä poikkeavalla pleksillä. Koska kyseessä on klassikko piti mielestäni korukin tehdä tietyllä kunnioituksella. Joten ohut kitaranmallinen pellinpala ei mielestäni tullut kyseeseen. jos taas kitaran olisi tehnyt paksusta umpitavarasta olisi painoa tullut liikaa joten päädyin tekemään kitarasta lankultaan onton ja vastapainoksi kaula umpiaineesta. Mittakaavaksi tuli kutakuinkin 1/15. Työvaiheista kuvat kertokoon enemmän kuin sanat.

tele5.jpg

Runko taivutettu muotoonsa levysuikaleesta ja juotettu saumasta kiinni

tele7.jpg

Pienen lisämuotoilun jälkeen pohjalevy juottamalla kiinni runkoon ja sahaamalla ylimääräiset pois.tele8.jpg

Kaulaa varten alustava sovite ja etukannelle sama temppu

tele6.jpg

Sahaamalla 0,4mm levystä pleksi, talla ja mikit. Valitettavasti tässä vaiheessa loppui akku kamerasta :(

tele1.jpg

Tele takaa, Kaula tehty puolipyöreästä umpiaineesta, lapa on taottu samasta kappaleesta ja viilattu muotoonsa. Kaula on sovitettu paikoilleen kutakuinkin samalla tavalla kuin esikuvassaan tosin juotettu paikoilleen

tele3.jpg

Tele edestä, Nupit on tehty paksusta hopealangasta viilaamalla virityskoneisto levystä sahaamalla ja juottamalla. Ketjuna käsinjuotettu papuketju, kiinnitetty samoihin kohtiin kuin olkahihna.

tele10.jpg

Ja vielä pientä mittasuhdekuvaa. Ag 925 ja "jokunen" tunti käsityötä

-Hämis-