"Tikka hakkaa, hakkaa hikkaa, hakee hakee tikkalikkaa. Tik tik nokka naputtaa, naputtaa ja taputtaa, kaikki kolot koputtaa..." -Kirsi Kunnas-

No oman "tikkalikkani" olen jo toki löytänyt yli 12 vuotta sitten. Mutta mielestäni yllä oleva runon pätkä sopii tilanteeseen, koska tällä kertaa tekniikkana oli pikipatapakotus. Edelleen on kyse koulutöistä. Pakottamiseen suhtauduin aluksi pelonsekaisin tuntein, sillä en ole mitenkään loistava piirtäjä. Kun lopulta tartuin toimeen ja pääsin alkuun, huomasin kuitenkin pitäväni tekniikasta. Aiheen valinta ei tuottanut kovin paljon vaikeuksia, sillä olen jo aikaisemmin meinannut tehdä itselleni tikka-aiheisen vyönsoljen, tosin hieman eri tekniikalla. Jos jotakuta kiinnostaa kyseisen kuva-aiheen alkuperä kannatta googlata vaikkapa sellainen nimi kuin "Clay Smith"

Ja sitten takaisin aiheeseen. Pikipadassa naputtelemalla syntyi solkeen etuosa, joka sai kehykseksi juottamalla hopeavanteen ja pintaansa patinoinnin.

1604584.jpg

925-hopeaa

Taustasarjan tein 1,5 millisestä hopealevystä ja juottelin siihen tarvittavat mekanismit. "Tanko", jonka ympäri vyö niitataan kiinni, on tehty putkesta. Taustapuoli näyttää tältä:

1604591.jpg

Solki on täyttä hopeaa ja painoa siihen kertyi hieman yli 90 grammaa. Arkikäytössä tuskin tulen solkea pitämään, mutta sopivissa rokkipippaloissa se varmasti näyttäytyy...

-Hämis-