10000 kävijän rajakin rikkoutui edellisviikolla. Iso kiitos kaikille jotka ovat jaksaneet väkertelyjäni käydä kurkkimassa.

Tällä kertaa homman nimi oli kruunuistutus. Harjoitustyönä sormus jossa kruunuistutettuna 9mm kivi. Omaan silmääni, noin iso kivi noin korkealla on hieman turhan pramean ja jotenkin "kolhon" näköinen, mutta makunsa kullakin. Toisaalta tarkoituksenahan olikin opetella valoaukkojen viilausta ja kruunuistukan rakennetta, siinä sormus täytti tehtävänsä ihan kelvollisesti.

1116075.jpg

925-hopeaa, 9mm briljanttihiottu zirkoni

Soveltavassa työssä oli jälleen vapaat kädet, kunhan oli kruunuistutus. Sormuksen jälkeen en meinannut saada aiheesta mitään irti. Mietin kaikenlaisia vaihtoehtoja alkaen sammakkoprinssistä, mutta kissankelloriipus vei ehdottomasti lopulta voiton. Varren kanssa tuli tehtyä muutamia kokeiluja. Alunperin meinasin tehdä varren kierretystä nelikulmaisesta tangosta, mutta lopulta tein sen pyöreästä langasta ja muotoilin vasaralla. Varteen pari lehteä, joista ylempi toimittaa riipuslenkin virkaa. Kivi (samanlainen kuin sormuksessa) keinuu vapaasti kukkana varressa. Loppusilauksen varteen tein kevyellä patinoinnilla, mutta kukan jätin kirkkaaksi. Tarkoituksena olisi tehdä vielä kaveriksi samantyyliset korvikset, mutta koska en niitä ole edes aloittanut, tässä olisi kuva ensin riipuksesta ;)

1084319.jpg

925-hopeaa 9mm briljanttihiottu zirkoni

Yksi kuva olisi vielä laitettavana, mutta alkaa haukotuttamaan siihen malliin, että siitä enemmän kun taas joskus ennätän istahtamaan koneen ääreen.

Hyvää joulunodotusta kaikille

-Hämis-